Hogy kezdjünk neki a talaj megmunkálásának?

Legutóbbi bejegyzésünkben láthattátok mekkora munka volt a terület megtisztításával. Már ekkor világos volt számunkra, hogy a sáfrány elültéséig még rengeteg munka lesz a területtel. 

Első lépésként pedig nekiálltunk a terület további tiszításának, majd felásásának. A felásást pedig manuálisan, kézzel végeztük, mivel korábban regeteg gyökér és szőlőinda kapaszkodott a talajba, és szerettük volna mindet maradéktalanul eltávolítani, hogy semmi ne gátolja a sáfrányokat a növekedésben. Nem kis munka volt ez, a szőlő és más növények gyökere sokszor egészen mélyre hatolt, így volt, hogy 60-70 cm mélyre kellett ásni, hogy megszabadítsuk tőle a talat. De lássuk az eredményét képeken:

Ezt követően lekerítettük a kertet dróthálóval, hogy ne tudjanak kárt tenni a vadak a sáfrány hagymákban.

Pár hónappal és jópár gazolással később pedig megkezdtük a talaj porhanyósítását, Ezt a folyamatot már egy kapálógép segítségével végeztük el, ami képes volt kellő mélységig hatolni,  egyrészt hogy a közben megtelepedett gyomokat is kiírtsa, másrészt pedig hogy a sáfrány hagyma ültetési mélysége alatt is porhanyós föld réteget teremtsünk. Mikor ezzel megvoltunk, kijelöltük a sáfrány hagyma sávok helyét pár karróval, és vártuk, hogy megkezdhessük az első sáfrány hagymák elültetését. Ezen a ponton már kezdett tudatosodni bennünk, amit eddig is sejtettünk: a sáfrány termesztés nem könnyű feladat. Ráadásul még hátra volt a lényeg, a sáfrányhagymák ültetése. De ez már egy következő poszt, addig is mutatunk a műveletről pár képet: